3 STEINER TIL NØKKEN

Av Kjell-Vidar Åhman Teig

7 spennende, skremmende og hjerteskjærende noveller fra bygde-Norge. Velkommen til Øyerstad.

BOKBLOGGER.COM

– 3 steiner til nøkken innheld ikkje berre spenning og grøss. Her finn me morosame påfunn frå brødrene. Som f.eks når dei skal samla kumøkk i ei bøtta og setja på ein buss, for å sjå om folk reagerer meir på den lukta enn lukta av fjertane til Fredrik. Det er også alvor i boka, der me får vera vitne til livets siste fase, på godt og vondt. Ein veldig sterk historie…

Les anmeldelsen

SMAALENE AVIS

– Jeg og skolekameratene mine fant en babydukke utenfor skolen. Vi tok den med oss til gravplassen og dekket den med ketsjup, den delen er sann. Men i boken bygger jeg historien videre. Det får fryktelige konsekvenser…

Les hele saken

MY CRIMINAL MIND
– EN BOKGLOGG

– Selv om det i de fleste av historiene har ispedd litt grøss og gru, så er det mye biografisk i dem. Morsomme historier jeg har hørt om før, også vonde hendelser som påvirker veldig. Særlig historiene “Kråkeklippa” og “Den tøffeste gutten” berørte meg veldig.

Besøk My Criminal Mind på Facebook

RANDABERG24.NO

– Det står at dette ikke er historier for barn, og det forstod jeg allerede fra første side, for det er til tider såpass god skildret at det er lett å se det for seg. Dette er 7 kompakte og nervepirrende historier som du ikke vil gå glipp av. 

Les anmeldelsen

Det er jo så man befinner seg i selve Øyerstad når man leser dette. Jeg liker rekkefølgen på historiene godt også: du begynner litt lettlivet – og så blir det mørkere. Kult at du har skrevet historier basert på din egen barndom som skrekkhistorier, en sabla god idé! Skrekken kommer brått på også, jeg tror det har å gjøre med at du generelt har en “grepa” og litt nostalgisk tone i språket ditt.
Henning Øverby Klausen, Skrekkruttskolen

Leste 3 steiner til nøkken på senga en kveld og sov dårlig i grunn😂😂 Dagen etter skulle vi ut i båt. Jeg så nøkker på høylys dag jeg… 😂Den tøffeste gutten setter sine spor ❤️

Fornøyd gjest i Øyerstad

Boka skuffet ikke! Jeg fant at jeg definitivt likte enkelte av novellene mye bedre enn andre, men jeg tror det nok henger sammen med at jeg kanskje ikke alltid forsto helt hva forfatteren ville formidle. Men det var ingen av novellene jeg ikke likte, og de inneholdt både grøss, mimring (80/90 talls oppvekst 🥰), humor, varme og sorg. Jeg vil absolutt anbefale boka videre
Alicefavoritebooks

Lattermusklene har fått kjørt seg, veldig bra skrevet. Avslutningen ble veldig sterk og med mye tårer.

Fornøyd gjest i Øyerstad

Kan ærlig si at jeg aldri har fått latterkrampe av en bok før. Dette er herlig humor. Samtidig som dette også er veldig veldig rørende.

Fornøyd gjest i Øyerstad

Jeg vet ikke om det er 2020 som har krøpet inn under huden min eller hva det er altså. Jeg er visst en sentimental jævel, for det å lese den avsluttende historien føltes som å bli påkjørt av et brennende vogntog som kommer ut fra ingensteds. Som å få en fakkel i trynet! Jeg får gåsehud bare jeg tenker på den!
Fornøyd gjest i Øyerstad

Tusen, tusen takk for beste leseopplevelse så langt i år. Så gøy med alle minner den vekker, men sett med ditt blikk. Også er den særdeles godt skrevet. TUSEN TAKK! Anbefales!

Fornøyd gjest i Øyerstad

KJØP 3 STEINER TIL NØKKEN!

 

3 Steiner Til Nøkken

(9 omtaler)

kr59.00kr199.00

3 steiner til nøkken er samling historier hvor vi følger Robert Baastad under oppveksten i bygda Øyerstad i Indre Østfold. Boka er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

kr199.00
kr59.00
kr59.00

Boken inneholder følgende historier:

 • Gårdsbesøket
 • Fra den ene til den andre
 • Kråkeklippa
 • Knapper og Skolebrød
 • 3 steiner til nøkken
 • Gullhjertet
 • Den tøffeste gutten

Fakta:

 • Forfatter: Kjell-Vidar Åhman Teig
 • Formgiver: Kjell-Vidar Åhman Teig
 • Illustrasjoner: Ida Hermine Åhman Teig & Kjell-Vidar Åhman Teig
 • Format: hardcover + eBok
 • Sjanger: grøsser
 • Opplag: 1 / Utgave: 2
 • Språk: Norsk
 • Antall sider: 196
 • Utgivelsesår: 2021 (2020)
 • Forlag: Privat - Music Is Everywhere

9 omtaler for 3 Steiner Til Nøkken

 1. Frode krogstad

  Veldig bra skrivi. Kjenner meg igjen i veldig mye der.

 2. Robert Lailey

  Veldig bra bok med gode og spennende historier som fenger deg som leser. Godt fornøyd med kjøpet av denne boken.

 3. June C Kvernstuen

  Veldig bra skrevet, og veldig spennende bok. Gøy å lese om et sted og personer man har en veldig tilknytning til.

 4. Sandra Oline Musæus Kjenner

  Spennende bok! Den gir deg hele følelses spekteret med alt fra latter til tårer! Gøy å kunne se for seg og kjenne seg igjen hvor de befinner seg i de forskjellige historiene!

 5. Joost Pechtold

  Som innflytter fra utlandet til Båstad/Øyerstad for godt over 20 år siden er det veldig gøy å lese om og å kjenne seg igjen i de stedene Kjell Vidar skriver om. Spennende historier. Spesielt siste episode gjorde sterk inntrykk på meg. Gleder meg til neste bok!!!

 6. Axel Christensen

  Artig bok. Både humor og alvor.

 7. Else Britt Halvorsen-Rørhus

  Syns boka var spennende og artig. Du skriver bra Kjell. Gleder meg til neste bok 🙂

 8. Ninna Sollie

  Boka var spennende og artig. Gleder meg til neste bok:)

 9. Henning Øverby Klausen, Skrekkruttskolen

  Denne boken var fjorårets store leseopplevelse for min del. indiebøker har en rufsete sjarm som forlags-polerte bøker gjerne ikke har -og så er jeg en sucker for sjangeren magisk realisme! Foruten én og annen ungdomsbok så er det langt mellom magisk realisme – bøker i Norge nå for tiden. “3 steiner til nøkken” er én av dem, og Kjell Vidar Åhman Teig skriver så gnistfokket står om ville og vakre Øyerstad. Skulle egentlig ønske at jeg vokste opp der jeg også! En herlig nostalgisk verden, mørk og munter og skrudd og skummel på den riktige måten.

  Det er spesielt tre historier som gjorde sterkt inntrykk.

  Historien “3 steiner til nøkken” er i mindfuck – gata, en historie preget av en snikende uhygge idet virkeligheten på sett og vis revner for gutta. En real ‘reality dysfunction’ av en historie! Det er digg når en historie får hjernen til å slå litt krøll på seg!

  “Kråkeklippa” er en av de mer gripende historiene i boka, full av både kjærlighet og forståelse. Nesten som en bekmørk lovsang til en mor, en tilgivelsesberetning man seint glemmer.

  Når det gjelder historien “Den tøffeste gutten” så traff den meg så hardt at jeg ennå ikke har klart å snakke med noen om den. Bortsett fra forfatteren selv. Etter å ha lest ferdig Den Tøffeste Gutten måtte jeg bare ta kontakt med Kjell-Vidar, men i farten så kom jeg ikke på etternavnet hans. Lat som jeg er så googlet jeg ordene “Kjell den tøffeste gutten”. Etter å ha scrollet litt nedover søkeresultatene fant jeg en bloggpost fra Oslo Universitetssykehus som virkelig tok pusten fra meg. Plutselig falt alle brikkene på plass, og Øyerstad ble 100 % virkelig. Jeg får gåsehud bare jeg tenker på det den dag i dag. En kjempesterk historie som utgjør en storslagen avslutning på en bok med syv virkelig interessante historier fra en forfatter å holde øye med!

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

3 steiner til nøkken er en novellesamling hvor vi følger Robert Baastad under oppveksten i bygda Øyerstad, i Indre Østfold. Boka er mørk og dyster, men også full av humor, latter, litt lys og noe håp.

ROBERT BAASTADs LIV OG DØD

Robert er en ekte øyerbo og stolt av det. Han er født og oppvokst midt i Øyerstad sentrum, mellom bensinstasjonen, huset til mormor og bestefar og butikken. Siden han kom til verden august 1979, har han bodd store deler av sitt liv i huset ut mot riksvei 3 sammen med lillebror, Fredrik, storebror, Anders, mamma, Marianne og Fatter’n.

Det skjer tilsynelatende ikke så mye i bygda som ligger inneklemt mellom vidstrakte kornåkre og uendelig granskog dypt inne i hjertet av Indre Østfold. Stopper du dog et lite øyeblikk og kjenner etter, søker litt blant husene og ute i de mørke skogene, så vil du merke at det er noe mer under overflaten. Noe udefinerbart et sted langt der nede som følger deg med sultne øyne. En slimete, ekkel kropp som trakasserer og spyr, en øks som alltid forsvinner, og et lik som konserveres i tregtflytende masse er bare noe av det du vil finne om du begynner å grave. Valget er nå ditt. Du kan fortsette å leve i uvitenhet på overflaten, eller du kan begynne å grave og se hva du finner der nede blant jord, stein og bein.

ØYERSTAD LOKALT

Knapper og skolebrød

– lest av forfatteren

Hør novella på youtube

Kjell-Vidar Åhman Teig - 3 steiner til nøkken

KJELL-VIDAR ÅHMAN TEIG

Kjell-Vidar Åhman Teig er født og oppvokst i Båstad i Norge, men er nå bosatt i Bålsta utenfor Stockholm. Han er gift, har to barn og katten Istella.

Til daglig jobber han som Creative -  Art Director i reklamebyrået innocode.com, mens han drømmer om å bli rockemusikker og forfatter. Kjell har skrevet, produsert og spilt inn to album: “Bare Noen Minner” og “Bag of Bones”.

For et antall år siden, med en ambisjon om å bli en norsk Stephen King, begynte han å skrive en roman som ble lagt på is. Så for et mindre antall år siden skrev han et antall noveller som også havnet i kulda. Men, så kom 40-årskrisa, og da bestemte han seg for å faktisk gjennomføre musikk- og bokdrømmen. 

Novellesamlingen "3 steiner til nøkken (2020)" er Kjells debut som forfatter. En kamp mot demoner (2023), er en frittstående spenningsroman, med både latter, tårer, grøss og gru fra samme universet.

Kjell fortsetter å skrive, og flere bøker vil komme, flere bidrag til kategorien «skrekk på norsk» og også andre krumspring er på vei.